ЯНТРА

ГАБРОВО

Боги Цинцарски: Надявам се да съм помогнал на отбора с моята игра

Със спасена дузпа в добавеното време на първата част и още няколко великолепни намеси по време на срещата Богомил Цинцарски безспорно беше героят на Янтра при ценния успех с 1:0 над Марица (Пловдив). Това беше 12-ти пореден домакински мач без загуба за Янтра в първенството, а победата беше девета за отбора през сезона.

„Силното желание за победа донякъде ни изигра лоша шега, съставът на Марица също даде сериозен отпор. Мачът имаше заряд и се надявам да съм помогнал на отбора с моята игра. Най-важното е, че спечелихме“, коментира след срещата Боги.

Относно спасения 11-метров наказателен удар в края на първото полувреме и какви мисли са му минавали през главата преди него, стражът на Янтра сподели: „Не мислех за нищо, защото през целия сезон нямах спасена дузпа. Сега може би съдбата ми го върна точно когато трябваше. За него пък (б.а. Мариян Тонев) това беше първа пропусната дузпа в първенството. Знаех, че той или Домовчйски изпълняват дузпите на Марица, но не бях гледал конкретно къде най-често насочва ударите си. Нещата бяха на усет и късмет, че уцелих посоката“.

Цинцарски е убеден, че Янтра ще изпълни мисията си: „До края на първенството има още три мача, в които трябва да излезем и да вземем максимума. Напрежение няма как да няма, особено в края на сезона, но ще се справим, убеден съм. Във всеки един мач излизаме само с мисълта за победа“.

Стражът не пропусна да благодари на публиката, която в пореден важен мач даде своята голяма подкрепа на отбора: „Адмирации за хората, които ни подкрепят на всеки домакински мач и особено към тези, които са с нас и при гостуванията. Имаме нужда от тях. Нека идват все повече зрители. Става един футболен празник, когато има хора на стадиона, атмосферата е друга и се получават по-хубави мачове. Не е като да се чувстваш гост у дома, както са доста отбори в групата. Благодаря им и призовавам все повече хора да бъдат с нас в оставащите срещи“.

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Янтра отнесе Беласица с 4:1 пред сериозен...
31.05.2023 16:08
„Янтра“ удължи страхотната си серия в края на сезона на 8 мача без загуба. На стадион „Христо Ботев“ воденият от Вили Вуцов габровски тим надигра убедително...
Без Казаков и Василев срещу Беласица
29.05.2023 20:35
Петър Казаков и Иван Василев ще пропуснат последното домакинство на Янтра за сезона във Втора професионална лига. Капитанът на тима има да изтърпява наказание...
Шапки долу за Вили Вуцов!
25.05.2023 21:14
Приносът на Велислав Вуцов за промененото лице на Янтра в края на сезона е безспорен, очевиден и в този текст няма да говорим за него. Това, което направи...
ВИЖ ВСИЧКИ