ЯНТРА

ГАБРОВО

Девойките на Янтра трети на турнир във Велико Търново

Девойките до 14 години на Янтра, родени 2010/2011 година, се класираха на трето място в турнира за Купата на M&BM, който се проведе на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. Надпреварата е част от националната програма „Децата и футболът” и се организира от Асоциацията на българските футболисти, със съдействието на Българския футболен съюз.

Участие взеха 5 отбора, които изиграха по един мач по между си. Срещите бяха във формата на Футбол 9 с времетраене от по 30 минути (2х15 мин).

Възпитаничките на треньора Детелин Станчев започнаха участието си с победа над Светкавица (с.Градешница). Срещата приключи при резултат 4:1. По два гола реализираха Ивета Ковачева и Габриела Стоянова. Янтра постигна успех и във втория си мач на турнира – срещу състава на Чавдар (Троян). Този двубой завърши при 2:0 за габровските момичета. Ивета Ковачева се разписа и в тази среща, другото попадение беше дело на Виктория Пълевска. В следващите два двубоя Янтра допусна поражения – 0:1 срещу Севлиево Лейдис и 0:4 от домакина Етър. Това отреди на габровския състав третото място в крайното подреждане.

Две момичета от отбора на Янтра бяха сред индивидуално отличените в турнира. Виктория Пълевска беше определена за най-добър защитник, а Даная Петрова получи наградата за най-полезен играч.

Съставът на Янтра: Александра Генчева, Виктория Пълевска(к), Лидия Нечева, Радина Кънева, Даная Петрова, Ивета Ковачева, Ния Кинова, Пламена Стоянова, Симона Илева, Габриела Стоянова.

Треньор: Детелин Станчев

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

11-годишните момичета на „Янтра“ станаха...
16.06.2024 19:03
Малшанс попречи на момичетата до 11 години на Янтра да се окичат с медали и дори да посегнат към шампионската титла още при първото си участие във финали...
Още един габровски футболист се завръща у...
12.06.2024 09:00
Мартин Ганчев е първото лятно попълнение в състава на Янтра. 18-годишният атакуващ полузащитник се присъединява към отбора от родния си град, след като...
Янтра получи лиценз за Втора лига
11.06.2024 19:34
Янтра е след отборите, които получиха лиценз за участие в първенството на Втора професионална лига през сезон 2024/2025. Клубът спази традиционните срокове...
ВИЖ ВСИЧКИ