ЯНТРА

ГАБРОВО

Изпълнителният директор на Янтра Михаил Митов завърши академичната програма на УЕФА за футболен мениджмънт

Първото издание на академичната програма на УЕФА – Сертификат по футболен мениджмънт (CFM) на територията на България, което продължи 9 месеца с участието на 31 курсанти от 11 различни държави, приключи с официална церемония по дипломиране в София. Един от най-престижните образователни курсове, на които страната ни е домакин за първи път, се организира съвместно от Българския футболен съюз, Европейската футболна централа и Университета по публична администрация в Лозана.

В 9-месечния проект бяха одобрени да се включат само 21 представители на футболната общност в България, както и 10 от различни европейски държави, в т.ч. Хърватия, Гибралтар, Андора, Северна Македония, Словакия и Гърция. Изпълнителният директор на Янтра Михаил Митов беше един от селектираните участници в проекта и завърши CFM с отличие. Сертификатите бяха връчени лично от директора на програмата Тома Жуно, координатора на Академията на УЕФА Александра Дончила и заместник изпълнителния директор на БФС Христо Запрянов.

“Искам да поздравя всички участници – знам колко усилия положихте през последните 9 месеца, но съм сигурен, че те тепърва ще се отплатят. Благодаря и на нашите изключително гостоприемни домакини от Българския футболен съюз”, заяви Тома Жуно в началото на официалната церемония.

Сред останалите участниците в образователния курс бяха познати имена от българския футбол като двукратния Футболист №1 на страната Димитър Илиев, международния рефер Васимир Ел-Хатиб, бившия наставник на Янтра Костадин Ангелов и представители на административните звена на Славия, Левски, ЦСКА 1948, Локомотив (Пд), Лудогорец, Септември и др.

Академичният курс UEFA CFM осигурява както допълнителна професионална квалификация на работещите в сферата на футбола, така и международно признати образователни кредити.

CFM е програма, състояща се от 6 базови модула, обхващащи всички сфери от административното управление на футболна структура – независимо на клуб или на асоциация. Сред тях са финанси, маркетинг, комуникации, оперативен мениджмънт, човешки ресурси, стратегическо развитие и др. Изучаваната материя осигурява детайлен поглед върху всички процеси във футболната индустрия и подобряване на мениджърските качества на курсантите.

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Локо ГО победи Янтра с две дузпи в третата...
29.06.2024 17:26
Два 11-метрови наказателни удара донесоха победата на Локомотив ГО срещу Янтра в проверка, играна днес на стадион „Локомотив“. Реферът Георги Давидов реши...
Янтра привлече играч от школата на Твенте
28.06.2024 15:58
Израстналият в школата на нидерландския Твенте Станислав Дюлгеров ще подсили състава на Янтра за новия сезон във Втора лига. Дюлгеров е вътрешен халф....
Христо Митев отново облича екипа на „ковачите“
27.06.2024 20:26
Спечелилият вече сърцата на габровските фенове с изявите си в трудния първи сезон на Янтра след завръщането в професионалния футбол Христо Митев отново...
ВИЖ ВСИЧКИ