ЯНТРА

ГАБРОВО

Още двама млади габровски футболисти се завръщат у дома

Иван-Йоанис Атанатос и Никола Ботев се прибират у дома и ще носят екипа на Янтра през новия сезон във Втора професионална лига.

21-годишният централен бранител Иван-Йоанис е преминал през школата на Славия. Викан е в юношеския национален отбор на България. В професионалния футбол е носил екипите на Локомотив (София) и Монтана.

„Щастлив съм да се върна у дома в клуба, от който съм тръгнал и съм безкрайно амбициран да покажа качествата си. Разбира се, следя развитието на Янтра от завръщането на тима в професионалния футбол. Вижда се постоянно израстване. То си пролича особено в края на миналия сезон, а и сега в контролите. Отборът е добре окомплектован, има добър колектив и вярвам, че за Янтра предстои един по-успешен сезон. Радвам се, че ще имам възможността да играя пред местната публика. Желанието ми е да радваме хората, а те да продължат да подкрепят отбора както досега и стадионът да се пълни все повече и повече на домакинските ни срещи“, сподели Иван-Йоанис.

В Габрово се завръща и 17-годишният Никола Ботев след 4 години прекарани в академията на Лудогорец. През изминалия сезон атакуващият полузащитник беше част от тима на „орлите“, който спечели по убедителен начин шампионската титла в елитната юношеска група до 17 години. Очаква се с екипа на Янтра той да направи своя дебют в професионалния футбол.

„Много се радвам, че се завръщам у дома. Желанието ми е да се развивам и ще дам всичко от себе си, за да се превърна в основен играч в състава – сподели амбициозно младият габровски талант. – В отбора на Янтра има голям потенциал, треньорът ни е много добър, съотборниците ми също са на много високо ниво и вярвам, че ни предстои един успешен сезон. Апелът ми към публиката е да продължава да подкрепя по същия начин ентусиазирано отбора, а ние ще се опитаме да радваме зрителите с добра игра и победи“, добави Никола.

Добре дошли и успех с „ковачите“, момчета!

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

11-годишните момичета на „Янтра“ станаха...
16.06.2024 19:03
Малшанс попречи на момичетата до 11 години на Янтра да се окичат с медали и дори да посегнат към шампионската титла още при първото си участие във финали...
Още един габровски футболист се завръща у...
12.06.2024 09:00
Мартин Ганчев е първото лятно попълнение в състава на Янтра. 18-годишният атакуващ полузащитник се присъединява към отбора от родния си град, след като...
Янтра получи лиценз за Втора лига
11.06.2024 19:34
Янтра е след отборите, които получиха лиценз за участие в първенството на Втора професионална лига през сезон 2024/2025. Клубът спази традиционните срокове...
ВИЖ ВСИЧКИ