ЯНТРА

ГАБРОВО

Таня Христова: С радост бихме привествали онова, за което всички футболни привърженици мечтаят

Международният ден на жената 8 март е един добър повод за кратък разговор с една много силна дама – кметът на Община Габрово Таня Христова. Какво е  развитието на любимия ни клуб през нейния поглед, как изглежда той днес и какво предстои, прочетете в следващите редове.

 -Честит празник, г-жо Христова! Приемете нашите най-искрени поздрави по повод днешния Ден на жената. Желаем на Вас и на всички дами здраве, щастие, сила и увереност в покоряването на нови върхове.

– Благодаря ви от сърце за прекрасните думи. И аз, от своя страна, бих искала да пожелая на всички дами да бъдат вдъхновени, обаятелни и амбициозни, да продължават да правят света по-добър и по-красив, да бъдат обичани и уважавани. А на ОФК Янтра Габрово желая да продължава напред и да ни радва с нови покорени върхове.

-Г-жо Христова, какъв път извървя Янтра, за да достигне до позицията на един от водещите отбори във втория ни футболен ешелон?

-Янтра претърпя огромно развитие от момента, в който се завърна в професионалния футбол. Бавно, методично и уверено клубът успя да изгради структура и стабилна основа, плод на която са и настоящите резултати. Габровската футболна общественост е много ангажирана и градът ни се вълнува от постижанията на отбора на зеления терен. Тук е моментът да изразя своята благодарност към Общински съвет – Габрово, който взе решение да увеличи субсидията за ОФК Янтра Габрово през 2024 година и уважение към представителите на местния бизнес, чиято подкрепа към клуба расте ежегодно. Устойчивият модел на финансиране, благодарение на мрежата от изградени партньорства, доведе до това, че днес Янтра има в пъти по-голям бюджет от този, с който стартира в професионалния футбол през 2020 година. Бюджет, който е конкурентен на отборите в групата и чрез който клубът има възможност да постига мечтаните от всички привърженици резултати.

-През Вашата призма как изглежда Янтра към днешна дата?

-В клуба се наблюдава работещ модел, съчетал устойчиво управление, проактивен маркетинг, страхотен треньорски екип и талантливи футболисти, които работят за развитието на футбола в Габрово. Благодарение на тяхната работа Янтра показва най-доброто си лице през последните четири години и ние сме длъжни да ги подкрепяме. С нетърпение очакваме още радостни моменти на стадиона и нови поводи за гордост!

-Какво предстои за клуба от тук нататък?

-Най-естественото нещо е да се опитаме да вървим в синхрон с постиженията на клуба. Общински съвет Габрово вече одобри финансиране за проектиране на осветеление на стадион “Христо Ботев” и за отопление на администартивна сграда „Футбол“. Работим върху това да осигурим и допълнителни тренировъчни игрища с изкуствена настилка. Община Габрово ще продължи да подкрепя развитието на футбола в града. С радост бихме приветствали онова, за което всички футболни привърженици мечтаят, а именно покоряванeто на нови и по-големи върхове.

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Столична съдийска бригада на Янтра – Литекс
09.04.2024 19:01
Георги Спасов е назначен за главен съдия на двубоя от 28 кръг на първенството във Втора професионална лига между съставите на Янтра и Литекс. Срещата е...
Черноморец (Балчик) отново излъга Янтра
07.04.2024 02:38
Янтра загуби за втори път през сезона от борещия се за оставане в групата Черноморец (Балчик). На чудесния стадион в курортния град съставът на Велислав...
Лоши новини за Радев и Гаджев
04.04.2024 11:15
Неприятни мускулни контузии могат да извадят от игра Цветелин Радев и Даниел Гаджев за няколко седмици. И двамата получиха травми по време на двубоя с...
ВИЖ ВСИЧКИ