ЯНТРА

ГАБРОВО

Трима юноши на Янтра ще участват във втория „Турнир на талантите“

Трима обещаващи таланти на Янтра получиха поредни повиквателни и ще участват във второто издание на “Турнир на талантите”, в който ще се включат проектонационални селекции (U14) от пет региона на България: София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново. Росен Петков, Христофор Йосифов и Донислав Терзиев са в селекцията на Зона Велико Търново, която обхваща най-талантливите играчи от набор 2009 от Северозападна България. Тримата трябва да се явят на 18 май на Националната футболна база в “Бояна”, а проявата ще се състои от петък до неделя (19 – 21 май).

“Турнир на талантите” е кулминацията на Националната програма за обучение на таланти, на която бе даден старт през септември 2022 г. Първото издание на финалния турнир се проведе в началото на декември миналата година и бе спечелено от селекцията на Зона Пловдив, която победи на финала Зона Варна с 1:0. В отбора на Зона Велико Търново тогава бяха Росен Петков и Христофор Йосифов. Сега към тях се присъединява и Донислав Терзиев.

От началото на тази година във всяка зона отново бяха проведени по още три тридневни кампа, в които се включиха близо 250 състезатели от цялата страна. Те се готвят по единна и модерна методика, чиято основна цел е да спомогне за изграждането на конкурентно футболно поколение, което да представя България на международната сцена в близките години. Тренировъчната стратегия е изготвена от главния методист на юношеските националните отбори Лъчезар Димов.

Подборът на футболистите за проектонационалните отбори във всяка зона се извършва както от специално определени селекционери, така и от самите треньорски екипи, ръководещи процеса в съответния регион.

Предстоящият “Турнир на талантите” ще е с нов формат – в първия ден (19 май) един срещу друг ще се изправят следните двойки: Зона Пловдив – Зона Велико Търново, Зона Варна – Зона Благоевград и Зона София – Зона Бургас. В зависимост от полученото класиране, във втория ден отборите ще се срещнат на следния принцип: 5 срещу 6, 4 срещу 3, 2 срещу 1 място. Така ще се процедира и в последния ден от надпреварата.

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Насрочиха отложения мач с Бдин
29.11.2023 13:30
Спортно-техническата комисия на БФС определи нова дата за двубоя между съставите на Янтра и Бдин (Видин) от 18-я кръг на първенството във Втора лига. Срещата...
Ясно е съдийското назначение за мача Беласица...
28.11.2023 19:41
Арбитърът от Перник Димитър Димитров ще бъде главен съдия на двубоя от 19 кръг на първенството във Втора професионална лига между съставите на Беласица...
Славия отстрани Янтра от турнира за Купата
23.11.2023 22:38
Славия се наложи над Янтра в двубой от 1/16-финалите за Sesame Купа на България. „Белите“ се възползваха от грешките на габровския състав и...
ВИЖ ВСИЧКИ