ЯНТРА

ГАБРОВО

Трима юноши на Янтра ще участват във втория „Турнир на талантите“

Трима обещаващи таланти на Янтра получиха поредни повиквателни и ще участват във второто издание на “Турнир на талантите”, в който ще се включат проектонационални селекции (U14) от пет региона на България: София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново. Росен Петков, Христофор Йосифов и Донислав Терзиев са в селекцията на Зона Велико Търново, която обхваща най-талантливите играчи от набор 2009 от Северозападна България. Тримата трябва да се явят на 18 май на Националната футболна база в “Бояна”, а проявата ще се състои от петък до неделя (19 – 21 май).

“Турнир на талантите” е кулминацията на Националната програма за обучение на таланти, на която бе даден старт през септември 2022 г. Първото издание на финалния турнир се проведе в началото на декември миналата година и бе спечелено от селекцията на Зона Пловдив, която победи на финала Зона Варна с 1:0. В отбора на Зона Велико Търново тогава бяха Росен Петков и Христофор Йосифов. Сега към тях се присъединява и Донислав Терзиев.

От началото на тази година във всяка зона отново бяха проведени по още три тридневни кампа, в които се включиха близо 250 състезатели от цялата страна. Те се готвят по единна и модерна методика, чиято основна цел е да спомогне за изграждането на конкурентно футболно поколение, което да представя България на международната сцена в близките години. Тренировъчната стратегия е изготвена от главния методист на юношеските националните отбори Лъчезар Димов.

Подборът на футболистите за проектонационалните отбори във всяка зона се извършва както от специално определени селекционери, така и от самите треньорски екипи, ръководещи процеса в съответния регион.

Предстоящият “Турнир на талантите” ще е с нов формат – в първия ден (19 май) един срещу друг ще се изправят следните двойки: Зона Пловдив – Зона Велико Търново, Зона Варна – Зона Благоевград и Зона София – Зона Бургас. В зависимост от полученото класиране, във втория ден отборите ще се срещнат на следния принцип: 5 срещу 6, 4 срещу 3, 2 срещу 1 място. Така ще се процедира и в последния ден от надпреварата.

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Константин Иванов е №1 за сезона в класацията...
05.06.2023 19:38
Константин Иванов е изборът на феновете за играч №1 на сезон 2022/2023 в състава на „Янтра“. Железният централен защитник събра 355 от общо подадените...
Янтра приключи сезона на осма позиция
04.06.2023 23:47
Съставът на „Янтра“ постигна най-доброто си класиране след завръщането в професионалния футбол. В третия пореден сезон във Втора лига габровския тим зае...
Янтра отнесе Беласица с 4:1 пред сериозен...
31.05.2023 16:08
„Янтра“ удължи страхотната си серия в края на сезона на 8 мача без загуба. На стадион „Христо Ботев“ воденият от Вили Вуцов габровски тим надигра убедително...
ВИЖ ВСИЧКИ