ЯНТРА

ГАБРОВО

Благотворителна кауза в контролата Янтра – Спартак (Плевен)

За благотворителна кауза ще отидат всички събрани средства от контролната среща между Янтра и Спартак (Плевен). Проверката е тази събота от 15 часа на стадион „Христо Ботев“. Входът за желаещите да наблюдават срещата ще бъде на символична цена от 2 лева. Средствата ще бъдат в помощ на малката Велина.

6-годишното момиче се бори с мозъчен тумор. Едва на 2 месеца е диагностицирана с тежкото заболяване. Въпреки последвалите операции и различни видове химиотерапии и лъчетерапии, състоянието и се влошава, като бива диагностицирана още с епилепсия, ранен пубертет, квадрипареза на левите крайници, скъсяване на сухожилията и астигматизъм. Лечението на детето протича вече 5-та година в Лив Хоспитал Истанбул. След показани добри резултати с нова терапия с Dabrafenib и Trametinib, за борбената Велина има надежда. За съжаление, скъпото лечение на Велина е непосилно за родителите ѝ, затова те се обръщат към габровци с молба за помощ.

Средствата ще бъдат събирани в две урни, разположени на входа за зрители на стадион „Христо Ботев“. Всеки, който има желание, може да отдели и по-голяма сума за лечението на малката Велина.