ЯНТРА

ГАБРОВО

Футболист от школата на Янтра ще участва в третия „Турнир на талантите“

Вратарят Евгени Данев намери място в селекцията на Зона Велико Търново, която ще вземе участие в третото издание на “Турнир на талантите”. Проявата, в който ще се включат проектонационални селекции (U14) от 6 региона на България –  София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и Благоевград, ще се проведе от 8 до 10 декември на Националната футболна база “Бояна”. Отборите ще бъдат съставени от най-обещаващите родни играчи от съответните области, родени през 2010 година. Всички те ще могат да разгърнат своя потенциал в уникалната за родните мащаби надпревара, която е част от проекта “Футболно бъдеще”.

“Турнир на талантите” е кулминацията на Националната програма за обучение на таланти, на която бе даден старт през септември 2022 г. Първите две издания бяха спечелени от селекцията на Зона Пловдив.

В Националната програма за обучение на таланти всички селектирани състезатели се готвят по единна и модерна методика, чиято основна цел е да спомогне за изграждането на конкурентно футболно поколение, което да представя България на международната сцена в близките години. Подборът на играчите във всяка зона се извършва както от специално определени селекционери (Стефан Колев за Зона Велико Търново), така и от самите треньорски екипи, ръководещи процеса в съответния регион. Тренировъчната стратегия е изготвена от главния методист на юношеските националните отбори Лъчезар Димов, който ще представи книгата си “Пътят на таланта” преди началото на третото издание на “Турнир на талантите”.

В предходното издание на „Турнир на талантите“, през май тази година, също имаше представители на ОФК Янтра. Тогава Росен Петков, Донислав Терзиев и Христофор Йосифов бяха част от селекцията на Зона Велико Търново при родените 2009-та.

Срещите от третото издание на „Турнир на талантите“ ще се проведат в НФБ “Бояна” и ще бъдат излъчени в сайта на “Спортал”, а мачовете от втория и третия ден на надпреварата ще зависят от моментното класиране:

Програмата за първия ден е следната:

Петък, 8 декември:

12:30 ч.  Зона Бургас – Зона Варна

14:00 ч.  Зона Велико Търново – Зона София

15:30 ч. Зона Благоевград – Зона Пловдив

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Янтра пречупи Дунав пред 1500 зрители
25.02.2024 17:24
Във втори пореден мач Янтра направи обрат и постигна победа. Пред близо 1500 зрители в слънчевия съботен следобед габровският тим се наложи с 2:1 над Дунав...
Янтра без капитана си срещу Дунав
22.02.2024 19:49
Капитанът на Янтра Петър Казаков ще пропусне домакински двубой срещу Дунав (Русе) от 22-я кръг на първенството във Втора професионална лига. Мачът е в...
Съдия от Сливен ще ръководи мача Янтра –...
21.02.2024 13:59
Арбитърът Димо Димов от град Сливен е назначен за главен съдия на двубоя от 22 кръг на първенството във Втора професионална лига между съставите на Янтра...
ВИЖ ВСИЧКИ